0
Ovnbagt rødspætte på bund af juliennegrønt med græskarcreme og ristede kantareller

Ovnbagt rødspætte på bund af juliennegrønt med græskarcreme og ristede kantareller

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Græskarcreme: Skær kødet fra græskarret (vælg et på størrelse med en selleriknold) i mindre stykker og svits det i en gryde i lidt olie sammen med 1 hakket løg. Tilsæt hvidvin, hønsefond og rosmarinkvisten og lad det koge til græskarret er helt udkogt. Saucen blendes og sigtes. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.

Fisk: Fold fileterne på midten, læg dem i et smurt ovnfast fad og krydr dem med salt og peber. Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i ca. 8 min.

Juliennegrønt: Soigner gulerødder, porre og selleri og snit dem i tændstiktynde strimler (se billedet). Damp dem i en gryde med lidt kogende vand og 1 smørklat i ca. 1 min. Sigt vandet fra og smag til med hakket persille, salt og peber.

Ristede kantareller: Soigner svampene. Rist dem i lidt smør på en pande i ca. 2 min. og krydr med lidt salt.

Server sammen med ovnbagte eller kogte kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften