Fisk: Topping: Kom smør, rasp, ost, plukket persille, lidt salt og peber i en foodprocessor og kør det helt fint. Krydr rødspættefileterne med lidt salt og peber, fold dem en gang på midten og læg dem i et smurt ovnfast fad. Rul toppingen ud mellem to stykker film i en størrelse der passer til fadet og læg den henover fisken. Bag i en 200 grader varm ovn i 10-12 min. (til fisken er mør).
Kartofler: Skrub eller skrab kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, lad dem dampe tørre og knus dem let mellem fingrene. Vend dem forsigtigt med fintklippet purløg, jomfruolivenolie, salt og friskkværnet sort peber.
Grøntsager: Fjern den træede ende på aspargeserne ved at brække dem af. Snit aspargeserne i 2-3 cm brede stykker med et skråt snit. Skær løgene i både og svampene i mundrette bidder. Skyl spinaten og slyng den tør. Varm lidt olie op på en pande og sauter asparges, rødløg og svampe til de er møre med bid. Vend spinaten i, krydr med salt og peber og sauter videre til spinaten lige er faldet sammen.
Server sammen med godt brød og en sprød grøn salat.
Kommentarer og forslag til opskriften