0
Ovnbagt rødspættefilet med orange-timiansmør samt sauté af champignon og porre

Ovnbagt rødspættefilet med orange-timiansmør samt sauté af champignon og porre

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Orange-timiansmør: Den orange skal fra appelsinerne (og KUN det orange) rives fint eller skæres i meget tynde og fine strimler, og den friske timian plukkes og hakkes fint. Det hele røres/æltes sammen med smørret, der krydres med lidt salt og sort peber.

Kartofler: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand i ca. 15-20 minutter.

Fisk: Krydr fileterne med lidt salt, og fold dem på midten på den lange led. Placer dem i et smurt, ovnfast fad. Fordel orange-timiansmørret på fisken, og sæt fadet i en 175 grader forvarmet ovn i ca. 10-12 min.

Sauté af svampe og porre: Porrerne skæres i strimler, skalotteløget snittes fint og champignonerne klargøres. Det hele sauteres i lidt neutral olie på en pande i ca. 3-5 min. Kom saften fra appelsin ved og kog ind til saften næsten er fordampet. Kom væden fra fisken ved, og smag til med salt og peber.

Anretning: Væden fra fadet hældes over fisken, når du serverer. Server retten sammen med de kogte kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?