0

Ovnbagt rødspættefilet med top af jomfruhummer og rodfrugtsauté

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Citronsmør: Begynd her: Rør smør, rasp, citronskal og -saft, 1 fed finthakket hvidløg og lidt salt sammen.

Fisk: Krydr fileterne med lidt salt og peber og rul dem sammen. Hæld hønsefond, fløde og et lille stænk hvidvin i bunden af et ovnfast fad og placer rullerne i fadet. Pil skallen af de ferske jomfruhummerhaler (se video ovenover) og fjern den sorte streng (tarm). Top hver filet med jomfruhummerhale og citronsmør. Bag fisken i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min.

Rodfrugtsauté: Skær rodfrugterne (gulerødder, persillerod, pastinakker og skalotteløg) i tern på 1 cm. Kom lidt olie på en pande og svits ternene til de bliver gyldne i ca. 10 min. Hæld resten af hvidvinen på og lad det reducere til vinen er næsten helt væk. Smag til med lidt salt eller soja og evt. en lille smørklat.

Server ris eller små råstegte kartofler til retten.

Kommentarer og forslag til opskriften