0

Ovnbagt rødspættefilet med topping af champignon og dild serveret med rodfrugtgratin

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Sulfitter, Mælk, Fløde, Knoldselleri

Fremgangsmåde

Gratin: Skræl kartofler og rodfrugter, pil skalotteløg og hvidløg og skær det hele i tynde skiver. Bland det godt og bred det hele ud i et ovnfast fad. Pisk fløde, timian, 50 g parmesan, salt og peber sammen og hæld det over. Dæk fadet til med stanniol og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 30 min. Tag fadet ud og sænk temperaturen til 175 grader. Tag stanniolen af, riv resten af parmesanen fint henover og bag yderligere 10-15 min. (til rodfrugterne er møre og overfladen er gylden).

Fisk: Skær champignonerne i skiver og rist dem i lidt olie på en pande til de er gyldne og møre. Tilsæt hvidvinen og lad det simre til vinen er kogt næsten væk. Tilsæt finthakket dild og smør og rør til smørret er smeltet. Dup fiskefileterne tørre, krydr med salt og peber og læg dem i et ovnfast fad – de kan foldes eller rulles efter behag. Fordel champignonerne over og bag fisken i den 175 grader varme ovn i ca. 12 min. (til den er mør). Fisken sættes i ovnen, når stanniolen tages af gratinen.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt groft brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?