0
Ovnbagt rødspætterulle med jomfruhummerhale, æblekompot og karry/kokossauce

Ovnbagt rødspætterulle med jomfruhummerhale, æblekompot og karry/kokossauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Æblekompot: Skyl æblerne, lad skrællen blive på og fjern kernehuset. Skær æblerne og 2 skalotteløg i tern. Svits dem i lidt olie på en pande og tilsæt 1 tsk. fintrevet frisk ingefær. Svitses i ca. 2-3 min. Smag til med salt, peber og evt. ekstra ingefær og tag panden af blusset.

Fisk: Læg fileterne ved siden af hinanden og krydr dem med lidt salt. Fjern tarmen fra jomfruhummerhaler (se video ovenover), pil skallerne af og hak jomfruhummerkødet. Kom ca. 1 til 2 spsk. kompot og lidt hakket jomfruhummerhale på midten af hver filet og rul dem sammen. Placer de rullede fileter i et smurt ovnfast fad. Kom en smørklat på hver filet og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 12 min.

Karry/kokossauce: Skær 1 skalotteløg i tern og svits det i lidt olie i en gryde. Tilsæt karry og lad det svitse med i ca. 1 min. Tilsæt kokosmælken og lad saucen koge op. Smag til med salt, peber og citronsaft og jævn evt. saucen med lidt maizena.

Server retten sammen med ris og en tomatsalat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær