Fisk: Befri tomaterne for stilk og kerner og skær tomatkødet og auberginen i fine små tern. Hak løget fint og klip de soltørrede tomater i små tern. Riv brødet groft på et rivejern – der skal være ca. 1 dl brødkrummer. Pisk æg og mascarpone sammen med et godt nip salt og friskkværnet peber og riv basilikummen groft. Varm lidt olie op på en pande og rist aubergineternene gyldne. Tilsæt løg og sauter videre til det er mørt, men ikke smattet! Tag panden af varmen og rør de 2 slags tomater, brødkrummer, mascarponemassen og basilikum i. Læg fileterne på en række og fordel fyldet på dem. Rul fileterne sammen om fyldet, læg dem i et ovnfast fad og dryp med olivenolie. Krydr let med salt og peber og bag rullerne møre i en 175 grader varm ovn i 12-15 min. Pynt rullerne med lidt pesto lige inden servering.
Djævlepasta: Kog spaghettien al dente i letsaltet vand (som anvist på pakken) og lad den dryppe af. Snit hvidløgene i tynde skiver, flæk chilien 2 gange på langs og hak persillen fint. Varm 5-6 spsk. olie godt op på en pande og svits hvidløg og chili til de lige begynder at tage farve. Tag panden af varmen, fjern chilien og vend pastaen i den hede olie sammen med persillen. Anret i en varm skål, høvl parmesanflager henover og server straks.
Server sammen med en sprød grøn salat og godt italiensk brød.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften