0

Ovnbagt rødtungefilet med rabarber, dildstuvede nye kartofler og agurkepickles

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Pickles: Må gerne laves dagen før! Skræl agurken, flæk den på langs og fjern kernerne med en ske. Skær den i ½ cm tykke skiver på tværs, drys dem med 2 tsk. salt og lad dem trække i en times tid. Skyl dilden og del den i blade og stilke (bladene skal bruges til kartoflerne). Bring stilkene i kog sammen med eddike, sukker, peberkorn, laurbær og chili og lad det simre 5 min. Skyl saltet af agurkerne og kom dem i et sylteglas. Hæld den kogende lage over og lad dem trække min. 1 time, men gerne natten over.

Kartofler: Skrub kartoflerne, kog dem møre i letsaltet vand og pil dem mens de er varme. Smelt 3 spsk. smør og rør melet i. Tilsæt mælk og fløde lidt ad gangen under kraftig piskning til konsistensen er cremet. Rør de halverede kartofler i og varm dem igennem. Vend den finthakkede dild i og smag til med salt og peber.

Fisk: Snit rabarberne i ½ cm tynde skiver og hak skalotteløgene fint. Smelt 2 spsk. smør og sauter rabarber og løg deri til rabarberne er møre - men stadig bevarer deres form. Rør honning og citronsaft i og krydr med salt og peber. Dup fileterne tørre og krydr dem med salt og peber. Fold dem en gang på midten eller rul dem og læg dem i et ovnfast fad. Fordel rabarbersautéen over og top med 1 spsk. smør i små klatter. Bag i en 175 grader varm ovn i 12-15 min. til fisken lige netop er mør.

Server sammen med en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?