0

Ovnbagt rødtungefilet med tomatbasilikumtopping og lasagne med porrer, gulerødder og pesto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødtunge, Mælk, Cashewnødder, Hvedemel, Æg, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten

Fremgangsmåde

Lasagne: Rens porrerne og snit dem i skiver. Skrub (eller skræl) gulerødderne godt og skær dem i ½ cm tykke skiver. Sauter gulerødderne i lidt olie, salt og peber til de begynder at tage farve. Tilsæt porrerne og sauter videre til de er bløde, og væden er fordampet. Sauce: Pisk mælk og maizena sammen i en gryde og kog det op under omrøring. Rør 2 fed presset hvidløg og mozzarella i og smag til med salt og peber. Læg lasagnen sammen startende med lidt sauce, så lasagneplader, dernæst pesto (helst hjemmelavet) og grøntsager. Gentag og slut af med et lag sauce. Bland rasp og parmesan, drys det over i et jævnt lag og bag lasagnen i en 200 grader varm ovn i ca. 30 min. (til pladerne er møre og overfladen gylden).

Fisk: Topping: Hak 2 fed hvidløg fint og striml basilikumbladene. Befri tomaterne for stilk og kerner og skær kødet i små tern. Sauter hvidløgene i smørret uden de tager farve. Tilsæt tomater og basilikum, krydr med salt og peber og lad det simre ind til en tyk kompot. Smag til med salt, peber og evt. et nip sukker. Rul fiskefileterne sammen, læg dem i et smurt ovnfast fad og krydr med lidt salt og peber. Fordel toppingen ovenpå fiskerullerne, dryp med lidt olivenolie og bag dem sammen med lasagnen de sidste ca. 12 min. (til fisken er mør).

Server retten sammen med en sprød grøn salat og godt italiensk brød.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?