0
Ovnbagt ising med mezzebagte rodfrugter og mynteyoghurtdip

Ovnbagt ising med mezzebagte rodfrugter og mynteyoghurtdip

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Start med at tænde ovnen på 225 grader.

2. Skræl rodfrugter og kartofler, skær dem i mundrette stykker, og skyl dem grundigt i koldt vand.

3. Del hvidløg i fed uden at pille dem. Knus dem let ved at presse håndfladen eller en bred kniv hårdt mod hvidløgsfeddet, mens det ligger på et spækbræt.

4. Vend hvidløgsfed og rodfrugter med halvdelen af mezzekrydderierne og salt samt generøse mængder af din bedste olivenolie.

5. Kom dem i et ildfast fad med bagepapir i bunden.

6. Bag dem møre og gyldne i ovnen i ca. 30 minutter. Vend dem rundt et par gange undervejs.

7. Pluk og skyl mynte, og hak det groft.

8. Rør yoghurt med hakket mynte, citronsaft og -skal efter smag samt lidt salt og peber.

9. Læg fiskefileterne ved siden af hinanden på et skærebræt, og krydr med salt og peber.

10. Fold fileterne sammen på langs, og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir i bunden.

11. Fordel det sidste mezzekrydderi på fisken, og dryp med lidt god olivenolie.

12. Når rodfrugterne er møre og gyldne, sættes fisken i den 225 grader varme ovn i de sidste ca. 3-4 min., ikke længere.

Mezzekrydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser: Koriander, spidskommen, sort peber, havsalt, sesamfrø, cayennepeber og kanel.

Anretning: Som vist på billedet. Pynt evt. med lidt citronskal og mynte.

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?