0
Ovnbagt skærising med safrankogt pastinak og persillecreme

Ovnbagt skærising med safrankogt pastinak og persillecreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Hæld fiskefonden i et ovnfast fad. Krydr fileterne med salt og peber og rul dem sammen (så de er ensartede i tykkelse). Læg dem i fadet, dæk fadet med stanniol og sæt det i en 200 grader varm ovn i 10-12 min.

Pastinakker: Skræl pastinakkerne og skær dem i strimler. Hæld 2 dl hvidvin i en gryde. Tilsæt et finthakket skalotteløg og safran (eller gurkemeje) og lad det koge i 2 min. Tilsæt pastinakkerne og kog dem møre (al dente) under låg i ca. 5 min.

Creme: Hæld hønsefonden, fløden og 1 dl hvidvin i en gryde og kog væden ind til den får en cremet konsistens. Blend cremen sammen med hvidløgsfeddet og persillen (der i forvejen er blancheret i ca. 1 min.). NB - Det er vigtigt, at persillen blancheres (får et opkog) før den tilsættes, da saucen ellers kan blive bitter! Forsæt med at blende til persillebladene er helt væk. Persillecremen varmes op - uden at koge - lige før servering og smages til med salt og peber.

Server sammen med en grøn salat og kartofler eller ris.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?