Guacomole: Skrab frugtkødet ud af de modne avokadoer og mos det med en gaffel. Tilsæt finthakket rødløg og chili. Skær hvidløgene groft ud og knus dem på et spækbræt med den brede side af en stor kniv, drys 1 tsk. groft salt på og mos videre med kniven til det er blevet en fin puré. Rør puréen i sammen med saften fra 1½ limefrugt, cremefraiche samt hakket koriander. Lad guacamolen trække i ½ time og smag til med olivenolie, cayenne, spidskommen og evt. lidt mere salt og limesaft. Pynt gerne med koriander.
Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og fold dem så de er lige tykke (lav evt. et snit på tværs i den tynde og spidse ende uden at skære fileten over og fold fileten sammen). Læg dem i et ovnfast fad på et stykke bagepapir drysset med lidt salt og peber samt et par dråber olivenolie. Dryp fisken med lidt olivenolie og dæk med endnu et lag bagepapir. Sæt fadet i en 140 grader varm ovn i 8-10 min. - til fisken netop begynder at tage en mælkehvid farve.
Pico de gallo (tomatsalsa): Skær de modne tomater i tern og vend dem sammen med snittede forårsløg samt skrællet hakket agurk. Vend sammen med presset saft fra 1½ limefrugt, hakket koriander (gem noget til guacamole og til pynt) og jalapeño. Smag til med lidt salt, peber og sukker.
Anret som vist på billedet og server sammen med lidt sprøde salatblade og tortillaer, tacos, ris eller Frijoles refritos.
Kundekommentarer ()