0
Ovnbagte Southern Fried kyllingelår med coleslaw

Ovnbagte Southern Fried kyllingelår med coleslaw

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Selleri, Sennep, Fløde, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Æg, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hele kyllingelår
1 min.
Kyllingen klargøres
  1. Ovnen tændes på 220 grader, varmluft.  Sæt en bradepande og et ildfast fad, der kan rumme kyllingestykkerne uden at de rører ved hinanden, ind for at forvarme

  2. Kyllingen deles i "knæet" så du får et over og et -underlår.

  3. Halvdelen af Southern fried chicken-krydderiet røres ud i 1 spsk mel pr. mand sammen med salt og peber, og kyllingen vendes grundigt i blandingen. 

  4. Ægget piskes sammen med fintrevet skal af citronen.

  5. Raspen hældes ud i en dyb tallerken.

  6. Nu vendes kyllingen først i æg og derefter i rasp.  Klem forsigtigt raspen godt fast på kyllingen

  7. Det ildfaste fad tages ud og en smørklat smeltes i bunden af fadet.  Læg kyllingen i fadet og dryp evt. med lidt olie.

  8. Kyllingen bages 12 minutter på den ene side, og derefter 10 minutter på den anden side.  Lad den stå i fadet og trække til I skal spise.
Skagenfoods southern fried chicken spicesmelede kartofler
10 min.
Kartoflerne
  1. Kartoflerne skæres ud som pommes frites ( de skal ikke skrælles), skylles hurtigt og tørres i et viskestykke.  

  2. Vend kartoflerne med resten af Chicken krydderiet og derefter i olie og bred dem ud på den forvarmede bageplade.  Kartoflerne bages til de er møre - omkring 15-20 minutter.

  3. Drys med salt så snart de kommer ud af ovnen.
spidskålgulerødderløgfløde 38% (piskefløde)citron
20 min.
Coleslaw
  1. Spidskål, halvdelen af gulerødderne og løg rives groft og "masseres" med en smule salt i en stor skål.  Når kålen begynder at blive mør, og har smidt væden, knuges grøntsagerne så tørre som muligt med dine hænder og væden kasseres.

  2. Piskefløden og omkring 1/2 spsk eddike pr. mand piskes meget let og smages til med omkring 2 tsk sukker pr. mand, citronsaft, salt og peber.

  3. Vend grøntsagerne ned i dressingen og lad den trække til I skal spise.

  4. Resten af gulerødderne skæres i stave til gnavegrønt.
30 min.
Anretning

Anret kyllingen og kartoflerne på et fad og giv coleslaw-salaten til.

 

 

Bonusinfo

Southern fried chicken spices indeholder:

27% paprika, 20% hvid peber, 13% hvidløgspulver, 6% stødt ingefær, 7% sennepsfrø, 7% løgpulver, 6% sellerisalt, 4% salt, 4% basilikum, 4% timian, 2% oregano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?