0

Ovnbagt sværdfisk svøbt i parmaskinke med sauteret spinat, æblemos og sennepscreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Æblemos: Skræl æblerne, fjern stilk og kernehus og skær æblekødet i tern. Kom dem i en gryde med ¼ dl vand og 1 spsk. sukker. Kog æblerne sammen til en tyk mos, smag til og hold lun indtil servering.

Fisk: Læg de 3 skiver parmaskinke ved siden af hinanden, så de overlapper med ca. 1 cm. Fordel salviebladene ovenpå og læg sværdfisken på midten. Krydr med salt og peber og pak parmaskinken rundt om. Læg fiskepakken på en bageplade, dryp med olivenolie og bag fisken i en 230 grader varm ovn i 8-10 min. Fisken må endelig ikke gennembages, da kødet så bliver tørt. Skinken skal være let sprød, men fisken skal give efter ved tryk på midten. Lad fisken trække 5 min. og skær den i tykke skiver lige inden anretning.

Creme: Rør æggeblomme, sennep og et nip salt sammen. Smelt smørret og lad det afkøle lidt. Hæld det i sennepsblandingen lidt ad gangen. Smag til og stil til side.

Spinat: Fjern de grove stilke og skyl spinaten godt. Hak løg og hvidløg fint og sauter dem i en smule olie uden de tager farve. Tilsæt spinaten, krydr med salt og peber og sauter videre til spinaten er faldet sammen og væden dampet væk.

Anretning: Fordel spinaten på midten af to tallerkner. Læg sværdfisken ovenpå og dryp sennepscreme rundt om. Server æblemosen og små hele bagte kartofler til.

Kommentarer og forslag til opskriften