0
Ovnbagt torsk bagt med sesam, blomkål, bønner og mild chiliyoghurt

Ovnbagt torsk bagt med sesam, blomkål, bønner og mild chiliyoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrab/skrub kartoflerne og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, drys med masser af hakket persille og krydr evt. med lidt godt salt.

Sesam: Rist sesam i et ildfast fad ved 180 grader, til de er gyldne - det tager ca. 10-15 minutter. Kom de ristede sesamfrø i en morter og knus dem let med lidt groft salt.

Fisk: Del fisken i portioner og kom dem i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Krydr med salt og peber på begge sider. Sæt fadet i en 160 grader varm ovn i ca. 10-12 min.

Chili yoghurt: Rør yoghurt med chilisauce og smag til med salt og lidt sukker - lad den trække 10 minutter.

Blomkål og bønner: Nip bønnerne og del blomkålet i buketter, kog begge dele i rigeligt letsaltet vand i min. 5-7 minutter. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Kom et par klatter smør ved og ryst rundt sammen med halvdelen af de ristede og knuste sesamfrø. Krydr med salt og peber.

Anretning: Som vist på billedet - drys det sidste sesam over retten og server kartoflerne i en skål ved siden af.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?