
Sauce: Hak 3 skalotteløg, de 2 fed hvidløg og den grønne chili helt fint. Varm lidt olie op i en gryde og rist spidskommen- og fennikelfrø deri til de begynder at poppe let. Tilsæt løgene og sautér i 2-3 min. til de er klare, men ikke har taget farve. Tilsæt hvidløg, grøn chili, ingefær, mangochutney og gurkemeje og rist det med i 2 min. Rør fløden i og lad det simre til den er kogt lidt ind. Rør hakket koriander og gerne væden fra den bagte fisk i lige inden servering og smag til med citronsaft, salt og peber.
Fisk: Kryddersmør: Hak 1 skalotteløg helt fint. Sautér dem klare i en kasserolle i ½ spsk. af smørret. Tilsæt hvidvinen og kog den ind til næsten ingenting. Tag kasserollen af varmen, rør resten af smørret og chiliflagerne i og smag til. Skær fisken i passende portionsstykker og læg dem i et ovnfast fad. Krydr stykkerne med lidt salt og peber og fordel kryddersmørret ovenpå med en ske. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min. til fisken lige netop er mør. Drys med friskhakket mynte og server.
Server sammen med dampede grøntsager, en sprød grøn salat og jasminris eller frisk pasta.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften