Sauce: Hak 3 skalotteløg, de 2 fed hvidløg og den grønne chili helt fint. Varm lidt olie op i en gryde og rist spidskommen- og fennikelfrø deri til de begynder at poppe let. Tilsæt løgene og sautér i 2-3 min. til de er klare, men ikke har taget farve. Tilsæt hvidløg, grøn chili, ingefær, mangochutney og gurkemeje og rist det med i 2 min. Rør fløden i og lad det simre til den er kogt lidt ind. Rør hakket koriander og gerne væden fra den bagte fisk i lige inden servering og smag til med citronsaft, salt og peber.
Fisk: Kryddersmør: Hak 1 skalotteløg helt fint. Sautér dem klare i en kasserolle i ½ spsk. af smørret. Tilsæt hvidvinen og kog den ind til næsten ingenting. Tag kasserollen af varmen, rør resten af smørret og chiliflagerne i og smag til. Skær fisken i passende portionsstykker og læg dem i et ovnfast fad. Krydr stykkerne med lidt salt og peber og fordel kryddersmørret ovenpå med en ske. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min. til fisken lige netop er mør. Drys med friskhakket mynte og server.
Server sammen med dampede grøntsager, en sprød grøn salat og jasminris eller frisk pasta.
Kommentarer og forslag til opskriften