0
Ovnbagt torsk med karamelliserede løg, ærter og bacon

Ovnbagt torsk med karamelliserede løg, ærter og bacon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 180 grader.

2. Skrab/skrub de nye kartofler, og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg. Drys evt. med lidt godt salt oven på.

3. Bælg ærterne.

4. Skær baconstykket i tynde strimler. Steg strimlerne sprøde i en lille gryde eller sautepande.

5. Soigner løgene, og halvér dem. Snit dem, så fint du kan. Lav bløde løg i sautepanden sammen med det sprøde bacon, ved at sautere løgene deri med en god klat smør, til de er bløde og lysebrune. Lad løgene få god tid på svag varme, så de kan nå at blive cremede og søde.

6. Del fisken i portionsstykker, og krydr dem på begge sider med salt og peber. Kom dem i et ovnfast fad med pergament. Dryp med lidt olivenolie. Kom fisken i en forvarmet ovn ved 180 grader, og bag den i 12-14 min.

7. Tilsæt et par spsk. vand til løgene sammen med de bælgede ærter. Kog retten, først 1 min. under låg, og derefter 1 min. uden låg, til alt vandet igen er fordampet. Smag til med salt, peber, lidt citronsaft + lidt af den gule skal.

Anretning: Som vist på billedet - pynt med persille og citron.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?