Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog kernerne i rigeligt, letsaltet vand i 15-20 min. Kom dem i en sigte, og lad dem dryppe af, mens de køler let af.
Kasser den nederste træede 1/3 af de grønne asparges ved at knække eller skære den af. Skær resten i tynde skiver, og behold evt. aspargeshovederne hele. Blancher asparges i saltet vand i 30 sekunder. Køl dem ned i koldt vand. Skær ca. halvdelen af ramsløgsbladene i så fine strimler du kan (gem resten til ramsløgs-olie).
Kom creme fraiche i en skål, og rør den med citronsaft, lidt af den gule citronskal og fintrevet Krystal Karl.
Blend det sidste ramsløg med ca. 2 spsk. god olivenolie pr. person. Blend, til du opnår en flot grøn olie. Sigt evt. olien gennem en fintmasket sigte eller et kaffefilter.
Rør kærnemælk med en smule salt og sukker, og vend den med ramsløgsolien, så den skiller i perler.
Dræn vandet fra aspargeserne, og lad dem dryppe godt af. Vend asparges og snittet ramsløg sammen med de kogte perlebyg og ostecremen. Smag det hele til med salt og peber.
Soigner fisken, og del den i portionsstykker.
Krydr fisken med salt og peber, og steg den på skindsiden i 2-3 min. i lidt neutral olie på en varm pande.
Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.
Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber, og drypsteg i 1 minut, så er fisken klar til servering.
Anret salaten ovenpå fisken og fordel kærnemælksdressing over fisk og salat. Pynt med de sidste ramsløgsblade hvis du har nogen til overs.
Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.
Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.
OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.
Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.
Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!
- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.
Alt sammen med et formål: Maximal Umami!
Kommentarer og forslag til opskriften