0
Ovnbagt torsk med salat af romanesco, blåbær, hasselnødder og honning/sennepsvinaigrette

Ovnbagt torsk med salat af romanesco, blåbær, hasselnødder og honning/sennepsvinaigrette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Mælk, Hasselnødder, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Sennep

Fremgangsmåde

Nye kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg og drys med halvdelen af kørvelen, der er plukket, skyllet i koldt vand og hakket, og krydr evt. med lidt godt salt.

Fisk: Læg fileterne med skindsiden opad i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Krydr med salt og peber på begge sider. Sæt fadet i en 160 grader varm ovn i ca. 12-15 min. Pil forsigtigt skindet af fisken og del i portioner, når fisken fordeles ved bordet.

Salat: Del romanesco i små mundrette buketter og kom dem i en skål. Pluk resten af kørvelen, skyl det i koldt vand og hak det groft. Rist hasselnødder i et ildfast fad med lidt olie og fint salt ved 160 grader til de er gyldne (det tager ca. 8-10 min.). Bræk parmesan i små brud. Skyl blåbær. Rør honning og sennep sammen med dobbelt volumen af din bedste olivenolie. Vend det hele sammen og lad det trække i 10-15 min. inden du serverer.

Anretning: Som vist på billedet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?