Kartofler: Skrab/skrub kartoflerne og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg og drys med halvdelen af kørvelen, der er plukket, skyllet i koldt vand og hakket, og krydr evt. med lidt godt salt.
Fisk: Læg fileterne med skindsiden opad i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Krydr med salt og peber på begge sider. Sæt fadet i en 160 grader varm ovn i ca. 12-15 min. Pil forsigtigt skindet af fisken og del i portioner, når fisken fordeles ved bordet.
Salat: Del romanesco i små mundrette buketter og kom dem i en skål. Pluk resten af kørvelen, skyl det i koldt vand og hak det groft. Rist hasselnødder i et ildfast fad med lidt olie og fint salt ved 160 grader til de er gyldne (det tager ca. 8-10 min.). Bræk parmesan i små brud. Skyl blåbær. Rør honning og sennep sammen med dobbelt volumen af din bedste olivenolie. Vend det hele sammen og lad det trække i 10-15 min. inden du serverer.
Anretning: Som vist på billedet.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()