0
Ovnbagt kuller med sprød æble/bacontop på grov rodfrugtmos

Ovnbagt kuller med sprød æble/bacontop på grov rodfrugtmos

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jordskokkerbagekartoflerkullerfilet uden skind
1 min.
  • Fisken skæres ud i portionsstykker. Drys stykkerne med salt
    og et lille bitte nip sukker, og lad dem stå og hvile.

  • Ovnen tændes på 200 grader. Et ildfast fad, der kan rumme
    fisken, sættes ind for at forvarme.

  • Kartoflerne skrælles, og skæres i grove tern.

  • Jordskokkerne skylles grundigt, og skæres i små tern.
    De skal ikke skrælles. Læg jordskokkerne i en skål koldt
    vand, for at de ikke skal blive brune.

  • Kartoflerne koges i usaltet vand, til de næsten er møre.
    Når kartoflerne er næsten møre, hældes de små jordskoktern
    ned i gryden og koger med, til de er møre.
15 min.
  • Læg fisken over i det varme fad, og læg et par smørklatter
    ovenpå. Læg stanniol eller et låg på, og sæt fadet i ovnen til
    fisken lige er gennemvarm, omkring 10-15 minutter.

  • Løget hakkes groft.

  • Æblerne skæres i grove tern.

  • Baconen steges sprød på en pande.
    Tag baconen op, og steg løgene, til de er bløde.

  • Hæld æblerne ned til løgene, og steg videre til æblerne er
    møre..

  • Kartofler/jordskokker drænes, og piskes sammen med varm
    mælk (omkring 2/3 dl. pr person) og en smørklat, til konsistensen
    er, som du kan lide den. Først når mosen er helt
    færdig, smages den til med salt og peber.
30 min.

Mosen anrettes på tallerkener, fisken lægges ovenpå, og der
toppes op med æble/løgblandingen. Drys med den sprøde
bacon.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?