0

Ovnbagt torsk med sprød valnødde-persilletopping og slaw af spidskål, æbler og estragon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Slaw: Befri kålen for stok og grimme blade og snit resten i tynde strimler. Rør honning og 1 spsk. dijonsennep sammen og pisk derefter æbleeddike og mayonnaise i til det er helt jævnt. Rør til sidst cremefraiche og finthakket estragon i og smag til med salt, peber og evt. mere honning/sennep efter smag. Skær æblerne i tynde tændstikker og vend dem sammen med kål og dressing. Smag til, anret og server straks.

Fisk: Rist valnødderne let gyldne på en tør pande, lad dem køle helt af og hak dem fint. Hak også persille og skalotteløg helt fint og vend det hele sammen med rasp, smeltet smør, salt og peber. Dup fisken tør og læg den i et smurt ovnfast fad. Pensl overfladen med et tyndt lag sennep (ca. 1 spsk.), fordel krydderraspen jævnt udover og pres let med flad hånd for at trykke toppingen fast. Bag fisken i en 220 grader varm ovn i ca. 10 min. til fisken kun lige er mælkehvid og toppingen gylden og sprød. Server straks.

Server sammen med bagte nye rodfrugter, en sprød grøn salat og godt brød.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?