
Skrub/skrab kartoflerne, og kog dem i rigeligt godt saltet vand. Damp dem tørre, og vend med en generøs klump smør.
Pil og hak skalotteløg, og kog dem igennem med hvidvinen. Kog ind til ca. det halve. Urtebouillon og 1/2 dl. vand pr. person, du laver mad til, tilsættes sammen med skal fra citronen (gem citronsaften - den skal bruges igen senere, og gem også lidt skal til kompot). Bouillonen koges ind igen til ca. halvdelen. Del smør (15-25 g pr person du laver mad til) i små tern, som piskes i saucen. Sovsen smages til med salt og peber samt citronsaft. NB - når smørret er tilsat, må sovsen ikke koge mere!
Tomaterne skæres i tern, og blandes i en skål sammen med finthakket rødløg, lidt revet citronskal og hakket persille (gem lidt hakket rødløg og persille til svampene). Rør lidt olivenolie og citronsaft i, og smag til med salt og peber. Kompotten placeres oven på fisken lige før servering.
Del svampene i mindre stykker, som ristes i smør på en pande. Herefter vendes de sammen med det sidste persille og rødløg, og krydres med salt og peber.
Fisken skæres i portionsstykker, der er ens i tykkelse. Fisken krydres med salt, peber og lidt olivenolie, og bages i et ovnfast fad i en 180 grader varm ovn i 8-12 min. Træk forsigtigt skindet af fisken.
Som vist på billedet. Top fisken med svampe, tomatkompot og sauce - og server kartoflerne på siden.
Velbekomme!
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften