Skrub/skrab kartoflerne, og kog dem i rigeligt godt saltet vand. Damp dem tørre, og vend med en generøs klump smør.
Pil og hak skalotteløg, og kog dem igennem med hvidvinen. Kog ind til ca. det halve. Urtebouillon og 1/2 dl. vand pr. person, du laver mad til, tilsættes sammen med skal fra citronen (gem citronsaften - den skal bruges igen senere, og gem også lidt skal til kompot). Bouillonen koges ind igen til ca. halvdelen. Del smør (15-25 g pr person du laver mad til) i små tern, som piskes i saucen. Sovsen smages til med salt og peber samt citronsaft. NB - når smørret er tilsat, må sovsen ikke koge mere!
Tomaterne skæres i tern, og blandes i en skål sammen med finthakket rødløg, lidt revet citronskal og hakket persille (gem lidt hakket rødløg og persille til svampene). Rør lidt olivenolie og citronsaft i, og smag til med salt og peber. Kompotten placeres oven på fisken lige før servering.
Del svampene i mindre stykker, som ristes i smør på en pande. Herefter vendes de sammen med det sidste persille og rødløg, og krydres med salt og peber.
Fisken skæres i portionsstykker, der er ens i tykkelse. Fisken krydres med salt, peber og lidt olivenolie, og bages i et ovnfast fad i en 180 grader varm ovn i 8-12 min. Træk forsigtigt skindet af fisken.
Som vist på billedet. Top fisken med svampe, tomatkompot og sauce - og server kartoflerne på siden.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()