0

Ovnbagt torskefilet med crust af valnødder, persille og timian, persillerodspuré og bagte tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Gluten, Æg, Mælk, Nødder, Jordnødder, Sesam, Soya

Fremgangsmåde

Tomater: Halver tomaterne og vend dem med presset hvidløg, oregano, sukker, lidt olie, salt og peber. Læg dem på en bageplade med skærefladen opad og bag dem i en 125 grader varm ovn i ca. 1 time til de er gyldne og "krøllede" i kanten. Tag tomaterne ud og skru ovnen op til 200 grader, så den er klar til fisken.

Fisk: Riv brødet i mindre stykker, kom det i en foodprocessor og hak det fint. Tilsæt plukket persille, timian og valnødder og kør videre til det er ensartet, men ikke alt for fint. Kom blandingen i en skål, krydr med salt og peber og rør lidt olivenolie i til det lige er fugtigt. Skær fisken i portionsstykker og fold dem evt., så de er lige tykke. Krydr med salt og peber og fordel brødblandingen på oversiden af fiskestykkerne. Læg dem på bagepapir og bag dem i den 200 grader varme ovn i 10-12 min. (til fisken er mælkehvid og ”flager” ved tryk).

Puré: Skræl persillerødderne og skær dem i grove tern. Smelt smørret i en gryde og sauter rødderne 5 min. uden de tager farve. Tilsæt mælken, læg låg på og lad dem simre 10-15 min. til de er godt møre. Blend persillerødder og mælk sammen til en blød puré og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Server sammen med små kartofler og en skefuld god pesto eller en klassisk sennepssauce.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?