0
Ovnbagt langefilet med vietnamesisk kålsalat

Ovnbagt langefilet med vietnamesisk kålsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vietnamesisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gulerødderkoriandermynterødløglimenam pla (fiskesauce)hvidløgrød chilipeanuts
1 min.
Vietnamesisk kålsalat

Fjern de yderste blade på spidskålen og skyl den. Flæk det i 4 dele - skær stokken fra og snit kålen så fint du kan - gerne på et mandolinjern.

Skyl gulerødderne, skræl og skær dem i fin julienne på et mandolinjern - eller riv dem på et råkostjern - bland med spidskål.

Pluk og skyl mynte og koriander (der må gerne være lidt stængler med på korianderen - de smager godt!) - tør dem i en salatslynge, og hak dem groft - vend dem i salaten.

Pil og snit rødløg så fint du kan - evt. igen på mandolinen.

Pil hvidløget og skyl chilien. Kom hvidløg og chili (uden kerner) i en morter, og stød, til det har en konsistens som en ensartet pasta. Tilsæt 1/2 spsk. rørsukker pr. person, lidt salt, fiskesauce og limesaft og rør, indtil salt og sukker er opløst. Tilsæt til sidst grofthakkede peanuts (gem halvdelen).

Vend spidskål og gulerødder, krydderurter, rødløg samt chili-pastaen sammen, og lad det trække, mens du tilbereder fisken.

langefilet uden skind
20 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker, og kom dem i en skål. Riv den grønne skal og pres lidt af saften fra lime over fisken og krydr med salt. Vend fisken rundt med lidt god olivenolie og kom fisken i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Sæt fadet i en 160 grader varm ovn i ca. 10-12 min. 

30 min.
Anretning:

Kom den bagte fisk og kålsalat på tallerkener - drys med de sidste peanuts.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?