0
Ovnbagte meatballs i tomatsauce med spinat og butternut squash

Ovnbagte meatballs i tomatsauce med spinat og butternut squash

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Rør kødet sejt med salt og Meatballkrydderi.
  3. Spinaten skylles og slynges tør. De små tomater skyldes og anrettes i en lille skål, som serveres til retten. Basilikummen hakkes meget groft. De bløde yderste stilke kan også bruges de skal blot hakkes fint.
  4. Butternut squashen skrælles, den deles, og kernerne skrabes ud. Skær kødet i mundrette stykker.  Hvis du laver mad til 2 eller 3 personer kan du nøjes med at bruge en halv eller 3/4 squash.
  5. Mozzarellaen drænes og duppes grundigt tør.
  6. Kødet formes til runde ”frikadeller”/meatballs med en diameter på omkring 5 cm og lægges på en tallerken. Når alle meatballs er formet, steges de i rigeligt olie på en pande med høje kanter, der kan gå i ovnen. 
    Bollerne behøver ikke at være færdigstegte – de skal bare lige have en fin, gylden skorpe.  De steger videre i ovnen senere.
  7. Når bollerne er brunet godt af tages de op, og evt. overskydende olie hældes fra panden. Det er ikke nødvendigt at gøre panden ren – det gode ”mums” i bunden giver god smag til retten.
  8. Steg stykkerne fra butternut squashen ved høj varme på panden i en god smørklat, til de er møre og gyldne. 
    Smag til med salt og peber og hæld så de hakkede tomaterne over squashen. Kog op, lad simre et par minutter og smag til med salt og peber.
  9. Spinaten og basilikummen vendes ned i squash-saucen og bollerne fordeles jævnt ovenpå grøntsagerne i panden. Tryk dem godt ned i saucen.
  10. Fordel mozzarellaen på toppen af retten, dryp med god olivenolie og bag i ovnen til osten er smeltet og gylden, - omkring 7-10 minutter alt efter hvor effektiv din ovn er, og hvor mange du laver mad til.

    Anretning: Server retten direkte fra panden med de små gnave-tomater ved siden af.

Nice meatball-krydderiet indeholder: fennikel, sort peber, koriander, oregano, løgpulver, hvidløgspulver, paprikaflager, urtebouillon, Chilli.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?