0
Ovnbagte polpette i tomatsauce med spaghetti

Ovnbagte polpette i tomatsauce med spaghetti

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Disse kødboller bliver bagt på en rist i ovnen, og drypper god stegesmag ned i saucen, der simrer i et ildfast fad nedenunder.
Det kan virke lidt mærkeligt både at bage kødbollerne og lave saucen i ovnen, men det gør at bollerne bliver godt brunede af, og beholder deres fine, runde form uden at skulle steges i en masse olie.

Allergener:
Mælk, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hakket grisekødsmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailløghvidløgraspolie
1 min.
Start med:
  1. Ovnen tændes på 220 grader med grill-elementet tændt.
    Sæt et ildfast fad, der kan rumme både sauce og kødboller, ind i bunden af ovnen for at forvarme.

  2. En gryde vand sættes over at koge til spaghettien.

  3. Løg og 1-2 fed hvidløg pr person hakkes fint.
    Tomaterne deles i halve eller kvarte, alt efter hvor store de er.

  4. Tag det ildfaste fad ud af ovnen, og hæld lidt olie i det. Kom løg, hvidløg, tomaterne, samt ca. 1/3 af porchettakrydderiet i fadet.
    Rør rundt, så olien fordeles på grøntsagerne, og sæt fadet ind i bunden af ovnen.

  5. Farsen til polpette laves:
    Hæld kødet ned i en skål sammen med resten af porchettakrydderiet og salt.
    Ælt farsen grundigt med hænderne, tilsæt så omkring 1 spsk rasp pr. person.
    Farsen æltes til den er fast, og formes til boller på størrelse med en meget stor golfbold. 
    Pensl bollerne med olie. Det gøres nemmest ved at putte olie på hænderne og rulle bollerne i hænderne.  Læg dem på en rist, så de ligger i samme facon som det ildfaste fad.

  6. Bollerne sættes ind midt i ovnen, og bager til de er gennemstegte og brune.  Stegesafterne drypper ned i tomatsaucen, og giver god smag til den.

  7. Hvis tomatsaucen bliver for tør, tilsættes lidt vand til det ildfaste fad.
20 min.
Herefter:
  1. Spaghettien koges, til den er al dente, drænes og vendes med en smørklat, så den ikke klistrer sammen.

  2. Når kødbollerne er færdige, lægges de ned i tomatsaucen og parmesanen rives henover.
30 min.

Fadet med kødboller sættes på bordet sammen med spaghettien.

Bonusinfo

Porchetta krydderi indeholder: 

Timian, fennikelfrø, rosmarin, hvidløg, salvie, sort peber, havsalt - lige dele af hver

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?