0

Ovnbagte skrubber med grøn oliventapenade og ristede små kartofler med rucola, citron og timian

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne godt, kog dem netop møre i letsaltet vand og lad dem dampe af. Varm olien op på en pande og rist forsigtigt kartoflerne med timianblade, salt og peber til de er gyldenbrune. Kom kartoflerne i en skål og vend citronsaft og rucola i lige inden servering.

Fisk: Tænd ovnen på 225°C grill. Krydr de flåede skrubber med salt og peber og læg dem i et letsmurt fad. Rør smør og tapenade sammen og bred det ud på skrubbernes overside. Sæt fiskene under den varme grill 2-3 min. og skru så over på varmluft og bag fisken yderligere 5-6 min.

Server de bagte skrubber og kartoflerne med fx en salat caprese: Skær 6 tomater og 2 friske mozzarellaoste i skiver og anret dem på en stor tallerken. Krydr med salt og peber og dryp med olivenolie og lidt citronsaft eller vineddike. Riv gerne friske basilikumblade henover og server.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.