0

Ovnbagte skrubber med grøn oliventapenade og ristede små kartofler med rucola, citron og timian

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne godt, kog dem netop møre i letsaltet vand og lad dem dampe af. Varm olien op på en pande og rist forsigtigt kartoflerne med timianblade, salt og peber til de er gyldenbrune. Kom kartoflerne i en skål og vend citronsaft og rucola i lige inden servering.

Fisk: Tænd ovnen på 225°C grill. Krydr de flåede skrubber med salt og peber og læg dem i et letsmurt fad. Rør smør og tapenade sammen og bred det ud på skrubbernes overside. Sæt fiskene under den varme grill 2-3 min. og skru så over på varmluft og bag fisken yderligere 5-6 min.

Server de bagte skrubber og kartoflerne med fx en salat caprese: Skær 6 tomater og 2 friske mozzarellaoste i skiver og anret dem på en stor tallerken. Krydr med salt og peber og dryp med olivenolie og lidt citronsaft eller vineddike. Riv gerne friske basilikumblade henover og server.

Kommentarer og forslag til opskriften