Fisk: Dup fisken tør og lav 2-3 dybe snit i kødet på hver side af fisken. Kom sukker, risvin (sherry kan også bruges), ¾ dl soja og 1 tsk. sesamolie i en skål og pisk det godt sammen. Læg fisken i et passende ildfast og hæld saucen over. Skræl ingefæren, snit den i tynde strimler og drys dem over fisken. Kom 1 dl vand i fadet, dæk til med stanniol og damp fisken mør ved 175 grader (ca. 20 min.). Snit forårsløgene i tynde skiver og hak korianderen groft. Kom 4 spsk. jordnøddeolie (majsolie kan også bruges) i en kasserolle og varm det op. Tag fisken ud af ovnen, fjern stanniolen og fordel forårsløgene ovenpå. Dryp med den varme olie, drys med koriander og pynt med ½ lime i både.
Grønt: Trim pak choyen og snit den i 1 cm brede strimler. Giv hver sukkerært et skråsnit på midten og snit hvidløg og chili i tynde skiver. Varm lidt olie godt op i en wok og kom pak choy i. Vend det et par gange og tilsæt så sukkerærter, hvidløg og chili. Pres saft af ½ lime henover og hæld 1 tsk. sesamolie og 2 spsk. soja på. Lad det lynstege 2-3 min. til grøntsagerne er gennemvarme - men stadig sprøde.
Server straks med jasminris og godt groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften