Pesto: Fjern de groveste stilke på krydderurterne og pil hvidløget. Kom hvidløg, mandler og parmesan i foodprocessoren og hak det fint. Kom krydderurterne ved, krydr med salt og peber og hak 30 sek. Tilsæt olie mens maskinen kører til konsistensen er cremet. Smag til og lad pestoen sætte sig mens resten tilberedes.
Creme: Skræl pastinakkerne og 3 kartofler og skær dem i grove tern. Hak skalotteløgene groft og sauter dem klare i lidt olie. Kom pastinak- og kartoffelternene ved og rist til de lige begynder at tage farve. Hæld fonden på og lad det koge mørt under låg. Blend det hele glat i foodprocessoren og kom det tilbage i gryden. Rør fløden i, varm igennem og smag til med salt og peber. Konsistensen skal være som tyk suppe - juster evt. konsistensen med vand, hvis den er for tyk.
Kartoffeltern: Skrub de 2 resterende kartofler godt, dup dem tørre og skær dem i 1 cm små tern. Vend dem med lidt olie, salt og peber (der kan også tilsættes lidt stødt chili, paprika eller karry, hvis man ønsker et twist) og bag dem møre og gyldne ved 200 grader i 15-20 min.
Fisk: Krydr fiskefileterne med lidt salt og peber, rul dem sammen og læg dem i et ildfast fad. Hæld hvidvinen ved, dæk fadet til med stanniol og damp rullerne møre ved 200 grader i ca. 12 min.
Anretning: Server cremen i dybe tallerkner med et par fiskeruller i midten. Drys kartoffeltern rundt om og dryp med pestoen. Server med godt groft brød og en grøn salat, en rødbedesalat eller en tomatsalat.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften