0

Ovndampet sea brass med østerlandske aner og lynstegt grønt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Grønt: Rens og kog først bønnerne i 5-7 min. Skræl gulerødderne, halver dem på langs og snit dem i tynde skiver på skrå. Snit også bønnerne i stykker på skrå. Skyl majsene under den kolde hane og lad dem dryppe af. Befri peberfrugten for stok og kerner og skær kødet i mellemstore tern. Varm 3 spsk. olie (gerne iblandet 1 tsk. sesamolie) rigtigt godt op i en wok eller sauterpande. Kom først gulerødder og bønner i og steg dem 2 min. Kom så peberfrugten ved og rist yderligere 2 min. Kom til sidst majsene ved og krydr med salt og peber. Varm det hele godt igennem 1 minuts tid og server straks.

Fisk: Rens fisken for evt. skæl og urenheder og skyl den godt. Dup fisken tør både udvendigt og indvendigt, lav 3 dybe ridser på hver side og læg den i et passende fad. Pisk sukker, sherry, soja og sesamolie sammen og hæld det over og indeni. Skræl ingefæren, skær den i tynde strimler og drys dem over fisken. Kom en smule grøntsagsfond i bunden af fadet, dæk det med sølvpapir og damp fisken ved 175°C i 12-15 min. til kødet er fast og mørt. Snit imens forårsløgene i helt tynde skiver og hak korianderen fint. Tag fisken ud af ovnen og fjern sølvpapiret. Drys med løg og koriander og server straks.

Giv jasmin- eller basmatiris og evt. godt brød med smør til.

Kommentarer og forslag til opskriften