0

Ovngrillet hel søtunge med urtesmør og cremede jordskokker

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Fløde, Søtunger

Fremgangsmåde

Smør: Hak krydderurterne (fx dild, persille og purløg) helt fint og rør dem med 1 tsk. fintrevet citronskal, smør, lidt salt og peber. Sæt portioner af smør på lidt stanniol - samme antal, som der er fisk - og stil på køl indtil brug.

Jordskokker: Rens jordskokker, porre og hvidløg og skær alt i tynde skiver. Vend med salt og peber og læg det hele i et ovnfast fad, Hæld fløden over og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 35-45 min. til jordskokkerne er møre og fløden er tyk og cremet. Tag fadet ud, dæk det godt til og skru ovnen op på 250 grader og grill.

Fisk: Skyl fisken under koldt vand og dup den tør. Lav 3 dybe ridser i hver fisk og læg dem i en bradepande med den hvide side opad. Grill dem under ovngrillen i 7 min., tag bradepanden ud og vend fiskene. Pres saften af ½ citron henover og grill igen - ca. 5 min. - til kødet er mælkehvidt. Fordel smørportionerne ovenpå fiskene, grill i 30 sek. eller til smørret lige begynder at smelte. Server straks med lidt citronskiver ved siden af.

Giv en stor skål grøn salat og fx dampet broccoli som tilbehør.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?