
Ris: Læg risene i blød i koldt vand i 10 min. Skær ananaskødet i fine små tern og vend dem sammen med 1 tsk. brun farin. Trim forårsløgene og snit dem i tynde skiver. Rist kokosmelet gyldent på en tør pande og køl af på køkkenrulle. Skyl risene godt igennem til vandet ikke længere hvidfarves. Kom ris, fond og kokosmælk i en kasserolle, kog det hurtigt op ved høj varme og skru straks ned til svag varme. Læg et tætsluttende låg på og lad risene simre sagte i 10 min. Sluk for varmen og lad dem dampe færdigt i 10 min. – løft ikke på låget undervejs. Løsn risene med en gaffel og vend ananas (og farinlage), sojasauce og sesamolie i. Anret i en varm skål og drys med forårsløg, ristet kokos og hakkede macademianødder.
Fisk: Varm ovnen op til 225 grader og grill. Dup fisken tør, krydr med salt og peber og læg den i et smurt ovnfast fad med skindsiden nedad. Rør 1½ tsk. brun farin, karrypasta og 1 spsk. olie sammen til en ensartet pasta og smør det på fisken. Sæt fadet midt i ovnen og grill i ca. 10 min. til fisken er mør – hold øje med den undervejs, så farinen ikke branker!
Server sammen med lynstegte grøntsager og en lækker melonsalsa.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften