Sæt en gryde med vand og lidt salt over til at koge nudlerne i. Kog nudlerne som anvist på pakken og skyl dem hurtigt i koldt vand, efter de har kogt, for at fjerne lidt af stivelsen.
Pil det yderste lag af forårsløgene, skyl dem grundigt sammen med kål og basilikum og afdryp for vand. Skær kålen ud i mundrette stykker. Den hvide del af forårsløgene skæres i ca. 3 cm stykker, og den grønne del hakkes så fint som muligt. Pluk bladene fra stilken på basilikummen.
Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern.
Slå ægget ud i en skål og pisk det sammen med fiskesauce, ingefær, citronsaft, sweet chili og basilikumblade (gem evt. nogle basilikumblade til anretning).
Varm en pande eller wok op ved høj varme. Steg kålen og den hvide del af forårsløgene i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under minimum omrøring, så grøntsagerne får godt med farve. Steg dem eventuelt i flere etaper, hvis der laves mad til flere end 2 personer.
Tilsæt nudlerne, og steg yderligere 2 min. under omrøring.
Skru helt ned for varmen og hæld æggemassen i. Rør godt rundt i ca. 1 min. Sluk for varmen, og smag evt. til med ekstra citron eller fiskesauce.
Fordel retten i skåle, og top med de hakkede, grønne forårsløg og basilikumblade.
Kundekommentarer ()