0
”Pad Thai” Skagenfood style med stegt mørksej og ramsløg

”Pad Thai” Skagenfood style med stegt mørksej og ramsløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fusion
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
mørksejfilet uden skind
1 min.
Fisk:

Skær fisken i 1 cm brede strimler. Kom dem i en skål, og drys med lidt fint salt. Vend rundt, og sæt til side, til de skal bruges.

skalotteløgpeanutsramsløg
5 min.
Skalotteløg, ramsløg & peanuts:

Skalotteløg skylles. Skalotteløg og peanuts hakkes fint. Pluk stilken af ramsløgene, skyl dem og skær dem i fine strimler.

nudler
10 min.
Nudler:

Nudlerne koges i godt saltet vand i 2-3 minutter. Drænes og afkøles i vand.

bønnespirerramsløgcitronnam pla (fiskesauce)Sur-sød chilisauce - Syltedronningen
20 min.
Færdiggør retten:

Opvarm lidt neutral olie i en wok eller på en stor slip-let stegepande eller wok. Kom hakket skalotteløg på og steg, til løgene er gyldne. Tilsæt fisken og steg, indtil den er næsten gennemstegt. Tag fisken fra og hold den lun, mens du steger nudlerne. Steg grofthakkede ramsløg sammen med nudlerne. Det kan blive nødvendigt at tilsætte yderligere olie under stegning af nudlerne for at undgå, at de klumper sammen. Skub blandingen til side, og steg evt. 1 æg pr. kuvert i wokken. (Dette trin kan udelades, hvis ikke du har æg - de medfølger ikke i kassen). Steg til æggene er gennemstegt, og vend dem sammen med nudlerne. Tilsæt chilisauce og fiskesovs, og vend rundt sammen med bønnespirer (gem nogle bønnespirer til pynt). Smag til med salt, peber, sukker og citronsaft.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet med citronskiver. Drys de hakkede peanuts over retten.  Drys med de sidste bønnespirer.

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Bonusinfo

Syltedronningens chilisauce er en sur-sød chilisauce (sweet chili)som er balanceret i chili smagen. Lavet på 100% økologiske råvarer. Saucen indeholder kun 5 ingredienser. Velegnet som dipping sauce, dressing og til et hav af retter som trænger til et pep. Kig efter den i Food Market! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?