0
Pakistanske krydrede chapati med daal og stegt laks

Pakistanske krydrede chapati med daal og stegt laks

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Pakistansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Chapati er en type indiske eller pakistanske flade madbrød uden gær. De er pivnemme at lave og bages på en pande. I denne version er de krydret med en lækker spicy krydderiblanding.

Allergener:
Laks, Sennep, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
daalkrydderirøde linserflåede og hakkede tomaterzittauerløg1hvidløggrøn chilipeberingefærlime
1 min.
Daal:

Skyl linserne godt igennem med koldt vand i en sigte. Kog dem op i rigeligt vand med salt, skum af, og lad dem koge i 4-5 min., mens du fortsat skummer.

Hæld linserne i en sigte og lad dem dryppe af.

Løg, ingefær, hvidløg og chili hakkes fint og sauteres i lidt neutral olie i en gryde.

Tilsæt 2/3 af daalkrydderiet (pas på, det er HOT, så prøv dig frem), og lad det hele stege lidt.

Tilsæt de hakkede flåede tomater, fyld dåsen med vand og tilsæt dette også. Kog igennem 2-3 minutter og tilsæt de kogte linser. Hæld evt. lidt mere vand på, til det lige netop dækker linserne.

Lad daal’en simre ved svag varme. Rør jævnligt til linserne er møre. Det tager typisk ca. 15-20 min. Smag til med salt, sukker og limesaft. Daal’en skal være stærk, godt krydret og let sødlig med en snert af syre.

hvedemel - gerne fuldkornolie
10 min.
Krydrede chapati:

Bland mel og det sidste af krydderiblandingen i en skål med lidt fint salt, og tilsæt et par spsk. neutral olie og bland igen. Kom lidt efter lidt kold vand i, mens der æltes, til dejen er blød og smidig, men ikke klæbrig. Lad dejen hvile i mindst 10 og gerne 20 minutter under et fugtigt klæde, og del den derefter op i mindre kugler på størrelse med en lille golfbold. 

Drys med lidt mel, og rul kuglerne ud til ganske tynde pandekager (er du den lykkelige ejer af en tortilla presse - så er det oplagt at bruge denne nu). Læg dem én ad gangen på en tør, meget varm pande - gerne af støbejern. Vend dem ofte og pres pandekagen ned mod panden med en palet til den begynder puffer op og har fået brune pletter hist og her. Hold dem lune i en stak dækket af et rent viskestykke.

30 min.
Laks:
Krydr laksen med salt på begge sider. Steg den på skindsiden  i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt, i forhold til hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere den med et let "rødt" og saftigt indre.

45 min.
Anretning:

Som vist

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?