Paratha er en type indiske eller pakistanske flade madbrød uden gær. De er pivnemme at lave og bages på en pande. I denne version er de krydret med en lækker spicy krydderiblanding.
Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 minutter før du skal bruge den.
Skyl linserne godt igennem med koldt vand i en sigte. Kog dem op i rigeligt vand med salt, skum af, og lad dem koge i 4-5 min., mens du fortsat skummer.
Hæld linserne i en sigte, og lad dem dryppe af.
Løg, ingefær, hvidløg og chili hakkes fint, og sauteres i lidt neutral olie i en gryde. Når alt er sauteret af uden at have taget farve, tages 1/3 af massen fra, da det skal bruges til kødbollerne senere. Denne 1/3 må gerne køle ned, så kom den evt. i køleskabet i et par minutter.
Tilsæt 2/3 af daalkrydderiet til gryden (pas på, det er HOT, så prøv dig frem), og lad det hele stege lidt.
Tilsæt tomatpassata, fyld glasset halvt op med vand og tilsæt dette også. Kog igennem i 2-3 minutter, og tilsæt de kogte linser. Hæld evt. lidt mere vand på, til det lige netop dækker linserne.
Lad daal’en simre ved svag varme. Rør jævnligt, til linserne er møre. Det tager typisk ca. 15-20 min. Smag til med salt, sukker og limesaft. Daal’en skal være stærk, godt krydret og let sødlig med en snert af syre.
Del hver pizzakugle i 2 dele, og rul hver af de mindre dejkugler ud til lige knap 0,5 cm tykkelse på et godt melet bord.
Kom de stegte kødboller i gryden med daal, og lad retten simre sammen i 10 minutter.
Som vist på billedet, med yoghurt serveret til.
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Paratha krydderiblanding indeholder:
25% hel nigella
25% hel sesam
15% knust spidskommen
10% knuste gule sennepsfrø
10% Knuste korianderfrø
10% gurkemeje
5% chilipulver
Kundekommentarer ()