Kartofler: Skrub kartoflerne godt og kog dem møre i velsaltet vand. Knus kartoflerne let med en gaffel og vend dem med 25 g smør, revet skal og saft af ½ usprøjtet citron, finthakket persille, lidt salt og peber. Smag til med citron, salt og peber og hold dem lune.
Beurre blanc: Hak skalotteløgene meget fint og kom dem i en kasserolle sammen med vineddike og vin og kog væden ind til ca. 1½ spsk. Skær 100 g koldt (!) smør i små tern og pisk dem i lidt ad gangen over lav varme til saucen er jævnt og cremet. Rør kapers i og hold saucen lun.
Fisk: Skær fisken i portionsstykker, krydr dem med salt og peber og vend dem i et tyndt lag mel. Steg stykkerne gyldne og møre på panden i lidt olie.
Server fisken anrettet på en bund af de knuste kartofler og dryp saucen over. Server sammen med en sprød grøn salat og ristede nye gulerødder.
Kommentarer og forslag til opskriften