0

Pandestegt filet royal af kuller med kryddersmør og grøn kartoffelmos

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kryddersmør: Hak krydderurterne (persille efter behag og halvdelen af purløgene) godt og rør dem sammen med smør, ½ fed presset hvidløg, salt og peber til en ensartet kryddersmør. Form smørret til en pølse i et stykke stanniol eller bagepapir og læg det på køl indtil brug.

Grøn kartoffelmos: Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker. Koges møre i godt saltet vand sammen med resten af hvidløgene. Resten af purløget og persillen hakkes fint og blandes med revet skal fra citronen i en lille skål. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem til en lind mos (evt. med en stavblender.) Varm mosen op, tilsæt cremefraiche og smag til med salt og peber. Tag mosen af varmen og rør æggeblommerne i (herefter må mosen ikke varmes op igen). Lige inden servering tilsættes citronskal, purløg og persille.

Fisk: Skær fileten i mindre stykker. Krydr med salt og peber. Den side, hvor skindet har siddet, paneres med rugmel. Steg dem på en pande med rugmelssiden nedad ved moderat varme i ca. 4-5 min. (steges kun på rugmelssiden). Lad fisken trække lidt inden servering. Fordel kryddersmørret på fisken lige inden servering.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK