0

Pandestegt fjæsingfilet med macadamianøddedukkah på blød mos af kartofler, selleri, spinat og grov sennep

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Dukkah: Rist korianderfrø og spidskommen på en tør pande til de "popper" og dufter kraftigt. Knus dem fint. Rist grofthakkede macadamianødder og pinjekerner på samme pande til de er let gyldne. Hak dem i en foodprocessor til de er som grov rasp og hæld dem i en skål sammen med krydderierne. Rist til sidst sesamfrøene gyldne og kom også dem i skålen. Bland alle krydderierne sammen med ½ tsk. salt og ¼ tsk. friskkværnet peber i og smag til.

Mos: Skræl selleri og kartofler, skær dem i grove tern og damp dem møre under låg i lidt usaltet vand. Skyl spinaten og slyng den tør. Hæld vandet fra, mos grøntsagerne med et piskeris - de bør ikke være helt purerede - og vend spinat og smør i. Lad mosen hvile et øjeblik til spinaten er faldet sammen og rør derefter fløde, sennep, salt og peber i. Smag til og varm mosen forsigtigt igennem hvis nødvendigt.

Fisk: Dup fileterne tørre og drys kødsiden jævnt med dukkah. Steg fiskene gyldne i hed olie på en pande (ca. 2 min. på hver side).

Server sammen med en sprød grøn salat samt honningbagte rødbeder og gulerødder.

NB - Den resterende dukkah kan holde sig i tætsluttende glas i ca. 1 måned og bruges til svinekød, lammekød, kylling og fisk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?