0

Pandestegt fjeldørredfilet på smørstegte asparges og sauce med svampe, blå ost og bacon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sauce: Børst svampene rene og del dem i mundrette bidder. Hak skalotteløg og hvidløg helt fint. Smelt 1 spsk. smør i en gryde og sauter begge slags løg, timian (brug en mængde efter din smag) og bacon til løgene er klare. Tilsæt svampene og sauter videre i 3-4 min. Rør fløden i, kog det hurtigt op og vend osten i. Smag til med fintrevet citronskal, salt og peber.

Asparges: Fjern den træede ende på aspargeserne ved at brække dem af, skyl aspargeserne og dup dem tørre. Smelt 2 spsk. smør på en pande og rist aspargeserne møre og let gyldne på alle sider - krydr med salt og peber undervejs - det tager ca. 5-7 min. Riv lidt citronskal og pres 2 spsk. citronsaft over til sidst og lad det lige "koge op". Smag til med salt og peber.

Fisk: Skær fisken i passende portioner, dup stykkerne tørre og krydr med salt og peber. Rist dem i lidt olie på en pande på skindsiden til skindet er gyldent og sprødt. Vend fisken og steg videre til kødet lige netop er mørt (2-3 min. afhængig af tykkelse).

Anretning: Læg aspargeserne som en "tømmerflåde" midt på hver tallerken og placer et stykke fisk pænt ovenpå. Dryp saucen rundt om eller server den ved siden af.

Server sammen med små kogte kartofler eller godt groft kernebrød og fx en simpel grøn salat med mormordressing til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?