Pasta: Sæt en stor gryde over med vand til pastaen. Fjern stokkene på svampene - de er meget seje. Rens hattene og snit dem i 2-3 mm tynde skiver. Hvis du ikke kan få fat på friske shiitake svampe, kan du bruge andre svampe. Hak 1 skalotteløg og 2 fed hvidløg meget fint og sauter dem i en smule olie til de er klare. Skru op for varmen, tilsæt svampene og steg i 4-5 min. til de er møre og let gyldne. Sluk for blusset og rør 1 tsk. revet citronskal, 1 spsk. citronsaft, salt og peber i. Kog pastaen al dente (som anvist på emballagen). Riv basilikummen groft mellem fingrene og rør den i svampene sammen med pasta, friskrevet parmesan og lidt af pastavandet til konsistensen er let cremet. Smag til med citronskal, -saft, salt og peber og server straks.
Salat: Trim romainesalaten, skær den i kvarte på langs og fjern stokken. Steg baconen sprød, dryp af på køkkenrulle og hak den fint med en kniv. Snit 1 skalotteløg i tynde skiver. Pisk kærnemælk, mayonnaise, 1 spsk. citronsaft, 1 fed presset hvidløg, salt og peber sammen og smag til. Læg de kvarte salater op på række på et fad og dryp dressingen henover. Drys med løg, bacon og klippet purløg og server straks.
Fisk: Skær fileten i passende portionsstykker og dup dem tørre. Rør melet sammen med peber og et godt nip salt og vend fiskestykkerne deri. Bank det overskydende mel af og steg fisken gylden og mør på en pande i lidt olie.
Server sammen med godt italiensk brød.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften