0
Pandestegt hvillingfilet på bund af ananas med honningbagte porrer og 'Tam' dressing

Pandestegt hvillingfilet på bund af ananas med honningbagte porrer og 'Tam' dressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

"Tam" dressing: Begynd her - bland ketchup, honning, knust hvidløg, finthakket rød chilipeber og limesaft med ca. 2 tsk vand. Juster evt. tykkelsen med mere vand. Smag til med salt, peber og øvrige ingredienser efter behag.

Porrer: Rens porrerne og skær dem i stykker på ca. 10 cm. Blancher dem i saltet kogende vand i 30 sekunder. Tag dem op og tør dem på et stykke køkkenrulle. Placer dem i et smurt ovnfast fad og fordel lidt honning på hvert stykke samt lidt salt og peber. Bag dem i en 190 grader varm ovn til de er gyldne (pas på de ikke bliver sorte).

Fisk: Skindsiden ridses med en skarp kniv (herved undgår man, at fileten buer på midten under stegning, og man opnår derfor en mere sprød skindside). Steges i lidt olie på en varm pande i ca. 2 min. (steges kun på skindsiden). Tag fileterne af blusset og lad dem hvile i 2 min. inden servering.

Ananas: Skær 4 skiver med en tykkelse på ca. 1 cm og fjern yderskallen. Rist dem på en grillpande (alm. pande kan også sagtens bruges) i lidt olie i ca. 1 min. Krydr med salt og peber.

Anret fisken som vist på billedet.

Server retten sammen med ris eller pasta.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)

Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.

Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/