0
Pandestegt hvillingfilet på bund af ananas med honningbagte porrer og ”Tam” dressing

Pandestegt hvillingfilet på bund af ananas med honningbagte porrer og ”Tam” dressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

"Tam" dressing: Begynd her: Bland ketchup, honning, knust hvidløg (1 fed til 2 pers./2 fed til 4 pers.), finthakket rød chilipeber (efter behag) og limesaft med ca. 2 tsk. vand. Juster evt. tykkelsen med mere vand. Smag til med salt, peber og øvrige ingredienser efter behag.

Ris: Kom risene i en gryde. Tilsæt vand - ca. 1 cm over risene - og lidt salt. Bring risene i kog. Når risene koger slukkes for kogepladen og lad risene "koge" videre i ca. 10 min på den slukkede kogeplade.

Porrer: Rens porrerne og skær dem i stykker på ca. 10 cm. Blancher dem i saltet kogende vand i 30 sekunder. Tag dem op og tør dem på et stykke køkkenrulle. Placer dem i et smurt ovnfast fad og fordel lidt honning på hvert stykke samt lidt salt og peber. Bag dem i en 190 grader varm ovn til de er gyldne (pas på de ikke bliver sorte).

Fisk: Skindsiden ridses med en skarp kniv (herved undgår man, at fileten buer på midten under stegning, og man opnår derfor en mere sprød skindside). Fisken steges i lidt olie på en varm pande i ca. 2 min. (steges kun på skindsiden). Tag fileterne af blusset og lad dem hvile i 2 min. inden servering.

Ananas: Skær 1 skive ananas pr. person med en tykkelse på ca. 1 cm og fjern yderskallen. Rist dem på en grillpande (alm. pande kan også sagtens bruges) i lidt olie i ca. 1 min. Krydr med salt og peber.

Anret fisken som vist på billedet og server risene til. Bland evt. fintsnittet frisk ananas i risene.

Bonusinfo

Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)

Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.

Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?