0

Pandestegt kulmule på fyldte tomater med salat af rucola, babyspinat og frisk basilikum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Tomater: Flæk tomaterne på den brede led og fjern kernerne. Skyl persillen. Skær skorpen af brødet og kom det i en foodprocessor sammen med hvidløg, feta og persille. Kør det til ensartede krummer og rør lidt olie, salt og peber i. Fyld tomaterne med blandingen og bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min. til de er møre og toppene er gyldne.

Salat: Skyl rucola og babyspinat og slyng dem tørre. Pluk basilikumbladene af stilkene og riv dem groft mellem fingrene. Bland de tre "salater" og anret dem på et fladt fad. Drys med parmesanflager og oliven og krydr med groftkværnet peber. Dryp med lidt balsamico og olie lige inden servering.

Fisk: Skær fisken ud i ensartede portionsstykker og krydr dem med lidt salt og peber. Steg dem dem gyldne og møre i lidt olie på en pande (2-4 min. på hver side afhængig af tykkelse).

Server sammen med godt italiensk brød og råstegte aspargeskartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.