0

Pandestegt kulmulefilet med flødestuvet squash

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Squash: Skær squashene i skiver (brug gerne mindre/tynde squash). Hak et lille skalotteløg fint og sautér det i lidt olie i en gryde. Tilsæt squashene og krydr med salt, peber og lidt hakket persille. Lad dem simre ved middel varme til de er møre. Tilsæt fløde og ryst panden indtil squashskiverne har optaget fløden. Smag til med salt.

Fisk: Fileterne skæres i portionsstykker. Snit 2 ridser i skindet på hvert stykke. Gnid kødsiden med lidt salt og peber og varm olie godt op på en pande. Læg fiskestykkerne på panden med skindsiden nedad, skru lidt ned for varmen og steg dem til kødet har skiftet farve – vend kun hvis nødvendigt.

Server sammen med råstegte små kartofler med skræl og snackgrønt.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?