Rødbeder: Skræl rødbederne eller skrub dem godt og skær dem i grove stykker. Vend dem i olie, salt og peber og bag dem møre i en 200 grader varm ovn i ca. 30 min. Skær imens skrællen af appelsinerne, snit frugtkødet fri af lamellerne og del appelsinfileterne i to. Skræl mangoen, skær kødet fri af stenen og skær det i tern. Bland de lune rødbeder sammen med appelsinstykkerne og mangoternene. Tilsæt lidt olie, persille, chilisauce, salt og peber og vend godt rundt.
Fisk: Skindsiden ridses med en kniv og krydres med salt og peber. Steg fisken et par minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande (til der er kommet sprød skorpe). Skru ned for blusset og lad fisken stege videre - stadig på skindsiden - indtil kødet får en mælkehvid farve. Så er fisken klar til servering.
Server sammen med råstegte kartofler.
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften