
Pasta: Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Rist skinken sprød på en pande, evt. i en smule olie, og lad den tørre på køkkenrulle før den knuses. Snit skalotteløg og hvidløg helt fint og sauter det på samme pande i lidt olie uden det tager farve. Hæld fløden på og lad det koge lidt ind. Tilsæt ost, persille og knust skinke, vend pastaen i og smag til med salt og peber.
Cherrytomater: Skær tomaterne i kvarte og vend dem med en smule olie, balsamico, salt og peber.
Fisk: Skær fisken i passende portionsstykker, krydr med salt og peber og rist dem gyldne på en pande på begge sider i lidt olie.
Anret pastaen i midten af dybe tallerkner, læg fisken på midten og cherrytomaterne rundt langs kanten.
Server sammen med godt groft brød og evt. agurkestave.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften