0
Pandestegt multefilet med selleri, skalotteløg og oliven/rosmarinsauce

Pandestegt multefilet med selleri, skalotteløg og oliven/rosmarinsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skalotteløg: Pil løgene og steg dem sprøde i olivenolie ved svagt blus i ca. 15 min. Den langsomme stegning får den sødlige smag frem i løgene.

Selleri: Soigner selleriknolden og skær kødet i tern på ca. 1 cm. Steg dem i lidt smør til de er gyldne. Smag til med salt og peber.

Fisk: Skær fisken i portionsstykker og rids dem på skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber og steg dem et par minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) indtil kødet bliver hvidt og fast.

Sauce: Skær tomatkødet i tern og kog dem sammen med (hele) oliven, finthakket rosmarin og hvidvin i ca. ½ min. Tilsæt 1 spsk. hvidvinseddike, kog saucen hurtigt igennem og smag til med salt og peber.

Retten kan serveres sammen med kartofler, ris eller pasta (efter eget valg).

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.