0
Skindstegt kuller med citrus marineret salat, kartofler, skalotteløg og oliven-rosmarinsauce

Skindstegt kuller med citrus marineret salat, kartofler, skalotteløg og oliven-rosmarinsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
skalotteløg
1 min.
Skalotteløg:

Pil løgene, og steg dem sprøde i rigeligt olivenolie ved svagt blus i ca. 15 min., mens du vender ofte.

Krydr med salt og peber.

Den langsomme stegning får den sødlige smag frem i løgene.

bagekartoflerskalotteløg
5 min.
Kartofler:

Skræl kartoflerne, og skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm.

Steg kartoflerne på panden med de hele skalotteløg, til de er gyldne og møre. Smag til med salt og peber.

tomatercitronsorte Leccino oliven, uden stenrosmarinhvidløg
10 min.
Sauce af tomat og oliven:

Skær de hele tomater i tern på ca. 1/2 x 1/2 cm.

Pil og finthak hvidløg.

Pluk rosmarin, og finthak bladene (gem stilkene til fisken). 

Kom oliven i en sigte, skyl dem hurtigt i koldt vand, og lad dem dryppe af.

Sauter hvidløg i lidt olivenolie i en lille kasserolle, til de er gyldne uden at branke.

Kom tomaterne i kasserollen, og sauter i 1 minut.

Kog dem sammen med oliven, finthakket rosmarin og citronsaft i ca. 1 min.

Tilsæt 1 spsk. hvidvinseddike (pr. person), og kog saucen hurtigt igennem igen.

Rør generøse mængder af din bedste olivenolie i, og smag saucen til med salt, sukker og peber.

kullerfilet med skindrosmarin
20 min.
Fisk:

Skær fisken i portionsstykker, og rids dem på skindsiden med en skarp kniv.

Krydr med salt og peber, og steg fiskestykkerne et par minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande.

Skru ned for blusset, og og kom rosmarinstilkene ved sammen med et par klumper koldt smør.

Lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), indtil kødet bliver hvidt og fast.

Vend fisken - tæl til 10 og server! 

salathovedcitron
Anretning:

Som vist på billedet. Server plukkede blade af salat vendt i lidt citronsaft og olivenolie dertil.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?